Marratxí Activa logo

Un total de 10 projectes sobre cinc àmbits formen el nou Pla Estratègic d’Ocupació Local de Marratxí

Un total de 10 projectes sobre cinc àmbits formen el nou Pla Estratègic d’Ocupació Local de Marratxí
09/04/2024

1.280 persones i empreses se’n beneficiaran a través de les diferents línies d’actuació durant el primer any d’execució

L’Ajuntament de Marratxí preveu arribar a 1.280 persones i empreses amb el nou Pla Estratègic d’Ocupació Local 2024-2025, confeccionat amb la col·laboració i el finançament del Programa SOIB Desenvolupament Local. Les àrees municipals implicades en el pla estratègic són l’Àrea d’Ocupació i Formació i la de Promoció Econòmica, Comerç, Indústria i Turisme.

En concret, les ajudes es distribueixen en dos blocs: particulars i empreses. En el primer cas, es finançaran polítiques de foment de l’ocupació, que beneficiaran a 44 persones, polítiques de formació, a 160, i emprenedoria, a 10 ciutadans. El segon bloc correspon a diferents accions per a dinamitzar el seu teixit productiu com el Job Days amb la col·laboració de 21 empreses i la previsió de 1000 persones candidates i campanyes per al petit comerç en les quals es beneficien més de 45 petits comerços del municipi. Es calcula que durant el primer any d’execució del Pla Estratègic es beneficiaran a un total de 1.280 persones i empreses.

El Servei d’Ocupació de les Illes Balears ha aprovat aquesta convocatòria que es finança amb càrrec als fons provinents de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.

Es tracta d’una iniciativa clau per desenvolupar polítiques actives d’ocupació territorial i promoure un treball cooperatiu entre l’administració local i autonòmica en matèria d’ocupació. Els agents de desenvolupament local han actualitzat el Pla Estratègic d’Ocupació Local (PEOL) 2024-2025 aprovat pel SOIB i a més han presentat el Pla d’Acció que ha validat el SOIB. Durant els propers anys hauran de desenvolupar els programes i les actuacions necessàries per dur a terme el Pla d’Acció, així com la gestió de les polítiques actives d’ocupació, com els programes mixts SOIB Formació i Ocupació, SOIB Reactiva i SOIB Jove: Qualificats-Entitats Locals, programes finançats en el marc de les convocatòries del SOIB.

Dins del pla d’acció del PEOL s’identifiquen 10 projectes, que s’estructuren a l’entorn de 5 línies estratègiques, entre els quals destaquen:

MILLORA DE L’OCUPABILITAT MITJANÇANT LA FORMACIÓ

MARRATXÍ LEARN: Formació per persones ocupades

FORMA’T MARRATXÍ: Formació per persones desocupades

TREBALLA MARRATXÍ: Tallers mixtos: Comunicació i màrqueting/ Ceràmica
FOMENT DE L’OCUPACIÓ

DONA’T UNA OPORTUNITAT (SOIB DONA): Atenció i suport a la dona amb oportunitats de treball

QUALIFICA’T MARRATXÍ: Millora de l’ocupabilitat dels joves qualificats en l’exercici pràctic dels coneixements adquirits en la seva formació i en les àrees del seu coneixement

REACTIVA’T MARRATXÍ: Millora de l’ocupabilitat d’ocupació, especialment els aturats de llarga duradaDONAR SUPORT A L’EMPRENEDORIA
EMPRÈN MARRATXÍ: Servei d’Orientació a persones emprenedores per donar informació i assessorament en la definició de les seves iniciatives empresarials
RECOLZAR EL TEIXIT EMPRESARIAL
ACCIONS DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL i DE PROMOCIÓ ECONÒMICA
IMPULSAR EL TREBALL CONJUNT D’ACTORS PÚBLICS I PRIVATS PER A COORDINAR I GENERAR SINERGIES AL TERRITORI
JOB DAYS MARRATXÍ i específics d’empreses del nostre municipi

Si t'ha agradat o t'ha semblat útil, comparteix-ho!

© 2022 Ajuntament de Marratxí.

/ Disseny web i desenvolupament: Aforo10.com