Marratxí Activa logo

L’Ajuntament de Marratxí inicia dos projectes SOIB Jove Formació i Ocupació per a 20 persones desocupades

L’Ajuntament de Marratxí inicia dos projectes SOIB Jove Formació i Ocupació per a 20 persones desocupades
09/04/2024

Carmen Cañellas, regidora de Cultura i Ceràmica: “la segona edició del taller de ceràmica és molt important pel problema de relleu generacional que hi ha, ofereix l’oportunitat als joves el dia de demà dedicar-se a l’ofici del fang”

Els projectes tindran una durada de 11 mesos on els alumnes duran a terme estudi i treball efectiu amb l’Ajuntament

L’Ajuntament de Marratxí ha donat la benvinguda avui als deu alumnes de la primera edició del projecte mixt Marratxí Comunicació i Màrqueting i als deu alumnes de la segona edició del projecte mixt Marratxí Ceràmica, projectes emmarcats dins del Programa SOIB JOVE Formació i Ocupació, de nivell III i de nivell I respectivament.

La regidora de Formació i Treball, Carlota Ariza, ha assegurat que “aquests alumnes seran de gran ajuda pel municipi, ja que els de ceràmica podran aprendre la nostra tradició amb el fang i els alumnes de comunicació, per part seva, contribuiran directament amb l’Ajuntament aportant les seves idees i treball.

La regidora de Cultura i Ceràmica, Carmen Cañellas, també ha destacat la importància de celebrar la segona edició del taller de ceràmica. “Per a nosaltres és un orgull rebre aquests alumnes, com sabem, Marratxí és terra de fang i tenim un problema de relleu generacional i amb aquest taller destinat a joves tindran una oportunitat de formar-se pel dia de demà dedicar-se a l’ofici i portar el nom de Ceràmica de Marratxí allà on vagin”, ha afegit la regidora. 

Cada projecte està integrat per deu persones participants que realitzaran la part formativa en el centre de formació Balanguera. L’alumnat de ceràmica realitzaran el treball efectiu en l’edifici de s’Escorxador i el de comunicació i màrqueting a sa Deixalleria.

La directora del projecte, Núria Bosch, ha destacat que “donem l’oportunitat a joves menors de 30 anys a rebre una formació especialitzada, són onze mesos de formació i els alumnes comencen amb moltes ganes, esperam que de cara a l’any que ve hagin fet una molt bona feina pel municipi”. 

L’alumnat treballador d’ambdós projectes firmarà un contracte de formació en alternança amb l’Ajuntament de Marratxí que s’estendrà del 15 de març de 2024 fins al 14 de febrer de 2025. En acabar el projecte, els deu alumnes menors de 30 anys obtindran el certificat de professionalitat “Gestió de màrqueting i comunicació” i els altres deu alumnes menors de 30 rebran el certificat de professionalitat “Operacions de reproducció manual o semiautomàtica de productes ceràmics”.

Els alumnes han començat avui mateix la seva formació. Estefania González, que participa en el taller de comunicació, ha assegurat que “em sembla molt interessant el projecte, tenc estudis relacionats amb l’administració i ara ho vull aplicar amb la meva branca creativa”. Pel que fa al taller de ceràmica, Alana Cook, ha explicat que “vaig estar un temps viatjant i quan vaig tornar a casa em vaig apuntar a un curs de ceràmica i em va encantar, en un futur em veig fent feina amb ella”. 

Els dos projectes són finançats pel SOIB, amb la participació del SEPE i poden estar cofinançats per Fons Social Europeu.

Si t'ha agradat o t'ha semblat útil, comparteix-ho!

© 2022 Ajuntament de Marratxí.

/ Disseny web i desenvolupament: Aforo10.com