Marratxí Activa logo

som Usuari/a

Aula Mentor

/ Oferta formativa

Home » Usuari/a » Oferta formativa » Aula Mentor

Qué es Aula Mentor?

És una iniciativa de formació oberta i flexible per a l’aprenentatge permanent i formació al llarg de la vida a través d’Internet, el disseny de la qual està orientat a l’impuls i millora de les competències personals i professionals dels ciutadans, promovent a més la cultura i la participació dels mateixos en l’ús eficient i sostenible de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Proporciona una via de formació no reglada amb atenció tutorial a distància a través d’una plataforma d’aprenentatge, juntament amb una nodrida xarxa d’aules físiques, al capdavant de les quals es troba un administrador d’aula. La plataforma és l’entorn en el qual es desenvolupa la tutoria telemàtica i en el qual es troben organitzats els materials multimèdia i les activitats d’avaluació del curs, així com les eines de comunicació i seguiment.

Documents

Preguntes freqüents

Què és l’Aula Mentor?
Aula Mentor és un programa de formació obert i flexible a través d’internet dirigida a persones majors de 18 anys que vulguin ampliar les seves competències personals i/o professionals.

La iniciativa està promoguda pel Ministeri d’Educació i Formació Professional en col·laboració amb l’Ajuntament de Marratxí

Quins cursos ofereix Aula Mentor?

Mentor compta amb més de 200 cursos de temàtiques molt variades. En el següent enllaç pots consultar tota l’oferta formativa: cursos Aula Mentor

He d’acudir a l’Aula mentor per a realitzar el meu curs?

Els cursos són en línia i es poden realitzar des de qualsevol lloc amb un ordinador i connexió a internet, o acudint a l’Aula on tindràs a la teva disposició un equip connectat a internet i l’assessorament i ajuda de la persona administradora de l’Aula.

Quant duren els cursos?

Seràs tú qui determini la durada del curs en funció del teu ritme d’aprenentatge i temps disponible.

Quant costen els cursos?

Per norma general els cursos costen 48€, excepte els cursos amb certificació de 30 hores que valen 24€.

El temps estimat per a la seva realització és de 2 mesos, però si necessites més temps, pots realitzar ampliacions de 30 dies més, pagant 24€.

Què inclou l’abonament de la matrícula?

La matrícula en qualsevol curs Mentor et dóna accés a:

•Recursos formatius i material didàctic en línia amb la possibilitat de descarregar-t’ho

• A la presentació a dues convocatòries d’examen

• Tutorització personalitzada

• Els cursos NO inclouen el software comercial.

Tot el material dels cursos el trobes a través de la Plataforma de Mentor, a la qual accedeixes amb usuari i clau que et proporcionem després de matricular-te. Allà hi trobes el manual en PDF, els exercicis de suport, pràctica i aprenentatge, i les activitats obligatòries que has de enviar al tutor/a.

A través d’ella disposes d’eines que faciliten en tot moment el que has de fer. Disposes de l’assistència d’un/a tutor/a que resol els dubtes i realitza el seguiment de les activitats de cada alumne/a. L’alumne/a planteja els seus dubtes a través del correu electrònic i el/la tutor/a contesta abans de les 48 hores.

Pots treballar des del teu domicili totes les hores i dies que vulguis. Si decideixes venir a l’Aula se t’assigna un ordinador per treballar i comptes amb l’assistència de la persona administradora per aclarir conceptes bàsics de navegació, correu electrònic i processador de textos. L’horari de l’aula és:

Dilluns i dimecres de 8.15h a 14h

Si, per qualsevol circumstància, falla l’ordinador que el/la alumne/a ocupa a l’aula, podrà ser canviat a un altre, i, si no n’hi hagués haurà d’esperar que se solucioni el problema, no tenint dret a cap devolució dinerària.

Què necessites per matricular-te?

Si és la primera vegada que et matricules a la nostra aula Mentor, et recomanem que contactis amb nosaltres ABANS d’enviar la documentació perquè la persona administradora t’informi del funcionament dels cursos i surtis amb tots els dubtes resolts.

• IMPRÈS DE MATRÍCULA: Pots imprimir-ho a la plana web o bé demanar-ho a l’Aula i emplenar-ho.

• Resguard del rebut pagat de la matrícula (autoliquidació que li facilitarà l’Aula per correu electrònic o presencialment)

• Fotocòpia del DNI.

Has de presentar la següent documentació a l’aula mentor de Marratxí en l’horari de l’aula o a través del correu electrònic marratxi@aulamentor.es

Una vegada rebuda la documentació, procedirem a la tramitació de la matrícula i retornarem un correu electrònic on figuren els detalls del curs: tutor/a, data d’inici i fi, i les credencials per a accedir a la taula de treball (login o usuari i contrasenya)

Una vegada matriculat/a, i depenent dels teus coneixements, la persona administradora emprarà entre 10 i 20 minuts per a informar-te sobre com funciona la taula de treball. Es tracta que surtis de l’aula amb tots els dubtes resolts.

Com pagar la matrícula?

En matricular-se es paguen 48€ que corresponen a un període de 2 mesos. Excepte pels cursos de 30h.

*En cas de que la teva matrícula sigui per un curs amb certificació de 30h posa’t en contacte en l’Aula Mentor i se te facilitarà l’imprès corresponent per la matrícula.

El pagament s’efectua amb l’imprès d’autoliquidació que li facilitarà l’Aula per correu electrònic o de forma presencial.

IMPORTANT: recorda que has d’obtenir el resguard per a fer-l’hi arribar a la persona administradora de l’Aula Mentor.

Renovació o recàrrega de la matrícula

Si necessites recarregar la matrícula és convenient que ho facis uns dies abans que finalitzi el termini de 60 dies. El sistema et deixa 15 dies de termini per a recarregar, encara que te’ls descomptaran. Transcorreguts aquests 15 dies hauries de fer una nova matrícula.

Si no renoves la plataforma et donarà de baixa automàticament.

Per recarregar has de sol·licitar un nou imprès d’autoliquidació a l’Aula per import de 24€ i lliurar el justificant de pagament a la persona Administradora de l’Aula. És aquesta persona qui fa la recàrrega quan se li entrega el resguard de pagament. No es recarrega automàticament pel fet de pagar-lo.

Una vegada confirmat l’ingrés la matrícula es recarrega per 30 dies.

Quan puc matricular-me en un curs Mentor?

La matrícula es pot realitzar durant tot l’any, excepte el mes d’agost.

Vacances d’estiu i congelació de la matrícula

La congelació automàtica de matrícules es produeix a l’agost.

La congelació voluntària es pot sol·licitar entre el primer dia hàbil de la segona quinzena del mes de juny i l’últim del mes de juliol. El primer dia hàbil d’Octubre TOTES aquestes matrícules es descongelen automàticament.

El mes d’agost és oficialment de vacances. Els/les alumnes/as no podran accedir als cursos ni estarán tutelats per el/la tutor/a.

Què obtinc en finalitzar el curs?

Una vegada finalitzada l’acció formativa i superada les proves d’avaluació i un examen presencial, que es realitza en el Centre de Formació Balanguera, rebràs un certificat d’aprofitament expedit pel Ministeri d’Educació i Formació Professional.

Què acrediten els títols?

Acrediten l'”aprofitament òptim” del curs i justifiquen els coneixements adquirits per l’alumne o alumna. Només es concediran els títols a aquelles persones que realitzin satisfactòriament l’examen presencial corresponent. Se certifiquen els crèdits del curs.

Són oficials?

Els certificats mentor són oficials expedits pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i per la Conselleria d’Educació de la Comunitat Autònoma on s’està matriculat, en el nostre cas per la Comunitat de les Illes Balears.

Quan estan disponibles els títols?

Solen estar als tres o quatre mesos d’haver realitzat l’examen. Si la persona el necessita, el/la Administradora li proporciona una justificació provisional. Quan arriben els títols oficials s’avisa a cada alumne/a perquè el reculli.

Normes de funcionament

La metodologia i les normes de funcionament que regeixen el procés estan recollides en aquest document “Drets i Deures dels alumnes

On està l’Aula Mentor Marratxí?

L’aula Mentor de l’Ajuntament de Marratxí es troba en la següent adreça:

Centre de Formació Balanguera- Marratxí Activa

C/ Balanguera s/n – Sa Cabana

Teléfono: 971 601448

www.marratxiactiva.es

 

© 2022 Ajuntament de Marratxí.

/ Disseny web i desenvolupament: Aforo10.com